Arkistot kuukauden mukaan: heinäkuu 2014

Vanhoja kuvia

Valtava määrä arvok­kaita muis­toja Suvus­tossa esitel­lyistä suvuista on tallessa vanhoina valo­ku­vina, joista luul­ta­vasti vasta pieni osa on pelas­tettu digi­taa­li­seen muotoon. Vielä pienempi osa, yhteensä noin sata kuvaa kahden eri suvun arkis­toista, on nyt koottu yhteen Flickr-kokoel­maksi, jonka toivon jatkossa täyden­tyvän talkoo­voimin.

Jos sinulla siis on skan­nat­tuna vanhoja kuvia, jotka liit­tyvät johonkin täällä julkais­tuista suvuista, ja joiden näke­mi­sestä muutkin voisivat ilahtua, ota reip­paasti yhteyttä. Jos olet julkaissut kuviasi jo jossain muualla, voin halu­tes­sasi linkittää albu­miisi Suvuston kuva­si­vulta. (26. 3. 2016 alkaen kuville ei enää ole omaa sivuaan suvusto.fissä, vaan valikon KUVAT-linkki vie suoraan Flickr-kokoel­maan.)

Suvusto-kokoelman kuvat on myös mahdol­lista tilata syöt­teenä.

Isoisovanhempani Anders (1888–1983) ja Tilma Karoliina Kuosku (1897–1993) lapsineen vuonna 1925

Isoi­so­van­hem­pani Anders (1888–1983) ja Tilma Karo­liina Kuosku (1897–1993) lapsi­neen vuonna 1925.

Sukujanne osaksi Suvustoa

Entisen Suur-Sodan­kylän sukuja esitel­leen Suku­janne-sivuston sisältö on muut­tanut Suvus­toon heinä­kuussa 2014. Jos sinulla on ollut käyt­tä­jä­tunnus ja sala­sana Suku­jan­neen, olet äsket­täin saanut sähkö­pos­titse ohjeet Suvus­toon kirjau­tu­mista varten. Vanha tunnus ja sala­sana eivät siis enää kelpaa! Jos omistat sellaiset mutta et ole saanut sähkö­postia, osoit­teesi on luul­ta­vasti vaih­tunut sitten viime yhtey­den­pidon. Voit kertoa uuden osoit­teesi jättä­mällä viestin.

Suvusto tuo paran­nuksen Suku­jan­nessa aiemmin julkais­tujen tutki­musten henki­lö­tie­to­suo­jaan kahdel­lakin eri tasolla. Kuten tähänkin asti, elävien suku­lais­tensa tietojen näke­minen edel­lyttää sisään­kir­jau­tu­mista, mutta nyt tuo suku­lai­suus on rajattu yhteisten isovan­hem­pien jälke­läi­siin puoli­soi­neen. Toinen parannus on, että Suvuston käyt­tä­jien sala­sanat sala­kir­joi­te­taan tieto­kan­taan siten, etteivät ne mahdol­lisen tieto­mur­ron­kaan sattuessa paljastu.

Suvusto avattu

Suvusto on sivusto suku­tut­ki­muksen harras­ta­jille, jotka haluavat jakaa suku­puunsa inter­ne­tissä ilmai­seksi ja ilman palve­lin­tilan tai verk­ko­tun­nuksen varaa­misen vaivaa. Palvelu on vielä kehit­teillä ja etsii nyt ennak­ko­luu­lot­tomia testi­käyt­täjiä. Jos olet kiin­nos­tunut kokei­le­maan Suvus­tossa julkai­se­mista ensim­mäisten joukossa ja varaa­maan käyt­töösi suvusto.fi-alkuisen osoit­teen, ota yhteyttä.

Suvusto on tarkoi­tettu julkai­sua­lus­taksi, ei korvaa­maan itse­näisiä suku­tut­ki­mus­oh­jel­mis­toja. Se ei myös­kään paini samassa sarjassa Genin tai Ance­stryn kaltaisten kaupal­listen jättien kanssa. Suvuston idea on tarjota harras­te­li­ja­su­ku­tut­ki­jalle, jolle omien verk­ko­si­vujen pystyt­tä­minen on liian kova urakka, mahdol­li­suus saattaa työnsä tulokset muidenkin saata­ville — helposti, ilmai­seksi ja suomeksi.

Suvusto avautuu viiden­toista koil­lis­lap­pi­laisen suvun voimin, joita sivuston yllä­pi­täjä itse tutkii. Suppea maan­tie­teel­linen levin­nei­syys johtuu vain otoksen epäsa­tun­nai­suu­desta: palve­luun kelpaavat yhtä lailla muidenkin seutujen suvut.